Onze workshops

Als er een grote passie is voor, in dit geval, de Eend, dan draag je dat graag uit. In alle facetten, dus ook door middel van het verzorgen van workshops. De onderwerpen die aan bod komen zijn specifieke zaken die betrekking hebben op onze Eenden.

Dus inderdaad, hoe voorkom je roest!

Maar als het a te laat is, wat en hoe doe je er dan wat aan?

De filosofie van 2CV Outlet is dat we onze kennis graag overbrengen aan onze klanten. Immers, hoe meer je je eigen auto kent, hoe leuker het wordt en ja, ook steeds goedkoper. Immers, veel klussen kun je zelf doen en dat scheelt dus geld.

Voorbeelden van mogelijke workshops zijn:

  • Roestpreventie specifiek voor de Eend maar ook reeds bestaande roest aanpakken.
  • De remmen, onderhoud, afstellen, vervangen etc.
  • Het lakwerk, spuiten of toch rollen?  Waarmee en hoe?
  • De motor, het onderhoud van de motor, waar moet je op letten, hoe vervang je puntjes, hoe stel je de kleppen, hoe controleer je de werking van de olievulpijp, het brandstofsysteem, werking van de carburateur, afstellen daarvan etc.
  • De carrosserie, lassen, meten en passen, waar moet je op letten bij vervanging van plaatwerk, het dakje, maar ook hoe verwijder en plaats je een nieuwe voorruit.
  • Het chassis, het verwisselen daarvan, wat komt er allemaal bij kijken, roestpreventie, het verbouwen/vernieuwen van de veerpotten en daarna de wagenhoogte afstellen. Een workshop van "niet zo maar even een avondje....".
  • De Bekleding van stoelen en banken in alle soorten maten, geuren en kleuren. Maar ook, hoe restaureer je een kapot stoeltje.
  • Vering en besturing, welke banden zijn nu goed, hoe stel je veerpotten af. Zit het contactslot niet "in de weg" na een chasssiswissel. Kortom teveel vragen om hier nu te benoemen.

Dit is maar een greep uit het aanbod wat wij hebben.

 

Waar en wanneer?

Vette Workshop!

De 2cv is een onderhoudsvriendelijke auto maar het is wel belangrijk dat hij het juiste onderhoud krijgt. Tijdens deze workshop laten we zien hoe je de onderdelen van het veersysteem en de stuurinrichting goed kunt onderhouden. Heel vaak worden deze zaken bij het reguliere onderhoud vergeten of over het hoofd gezien. Op deze avond zijn de hiervoor bestemde materialen extra scherp geprijsd!
Prijs per persoon €7,50.

Aanmelden kan bij paulien@2cv-outlet.nl.
Na de workshop krijg je een duidelijk naslagwerk mee zodat je meteen aan de slag kan.

Wanneer: Donderdag 8 maart

Tijd: 19 uur inloop

Start: 19:30 uur

Einde: ongeveer 21:30 uur

Waar: Hoge Dijk 4a IJsselstein